Har du en filmide? Les dette

Det finnes mange som sitter med en film i magen, og som gjerne kunne tenkt seg å fortelle filmfolket hvor skapet skal stå. Hadde man bare fått dem i tale så kunne vi fortalt dem hva vi ønsket å se på skjermen. En slik tankegang trenger ikke ende i besøksforbud. Utrolig nok finnes det steder hvor slike innspill er ønsket.

Mest kjent er kanskje Kosmoramas årlige pitchekonkurranse. Kosmorama er som kjent filmfestivalen i Trondheim. Hvert år arrangerer en konkurranse hvor publikum kan sende inn en A4-side med beskrivelse av en filmide de har. Noen blir utvalgt og får konkurrere om seieren ved filmfestivalen i Trondheim. Max Manus filmen skal ha blitt født ved denne konkurransen. Årets konkurranse er avsluttet og detaljene for neste år er ikke lagt ut ennå.

Festivalen Movies-on-war i Elverum 14-17 november 2012 har også sin egen pitche-konkurranse. Her vurderes bidragene ut fra en ti minutters presentasjon. Kravet for å være med er at du har noen fra regionen tilknyttet prosjektet ditt. Skal du delta må du sende inn en prosjektbeskrivelse innen 3 november 2012. Du må også møte opp og holde presentasjonen din i Elverum.

Er du allerede en filmperson og syntes du er for god til å delta som en av folket, kan du melde deg på NRK Dramas pitchekonkurranse. Skal du delta her må du være forberedt på å skrive Tv seriene du foreslår. Du må levere inn forslag innen klokken 14 den 18 oktober. Nrk er ute etter to ulike serier med ulik lengde. Detaljer finner du på nettstedet.